четверг, 3 марта 2016 г.

Твої сліди

Часи, епохи, періоди, покоління... До нас діяло багато геніїв і, напевно, будуть діяти після нас. І раніше люди закохувалися, дивилися на світ сяючим поглядом, проходили крізь сезони життя, робили висновки, наставляли своїх дітей, і… відходили.
Кожне життя унікальне. Не існує шаблонів з великої, але простої причини – свободи вибору. Це і захоплює, і лякає відповідальністю.
Не ми залежимо від долі, а вона від нас, нашого погляду крізь вікно душі. Яке воно: потріскане, мутне  чи яскраве, прикрашене квітучими вазонами, ретельно вимите, осяяне сонцем? Саме це визначає якість життя. Ми маємо власну волю, але думаємо, що обмежені непохитними кордонами. Плетемося за більшістю, забуваючи, що вірним є вузький шлях. Придушуємо в собі те, що по-справжньому цінне, розвиваючи примітивність, втрачаючи життєвий подих. Можливо, саме тому наші сни втратили фарби?

Герої свого часу діяли інакше. Девіз їхніх вчинків так і звучав: "Інакше", "По-іншому". Бо ж рухатися за течією завжди легше, але... так не зустріти нового себе.

Олена Салова "Ми давно не літали уві сні"

Комментариев нет:

Отправить комментарий